Wageningen Universiteit Kleurset

De nieuwste Nederlandse kleurset is nu nog te reserveren voor de officiële uitgifteprijs. Wees er wel snel bij, want de oplage is strikt gelimiteerd en OP=OP.

Nieuwste Nederlandse Kleurset bestellen - Amsterdams MuntKantoor

Laatste Nederlandse kleurset 2018 reserveren?

De laatste officiële kleurset van 2018 staat in het teken van de Wageningen Universiteit. Deze universiteit is in 2017 voor de 13e keer op rij uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland en staat ook internationaal hoog aangeschreven. Het Wageningen Universiteit Vijfje is dan ook een passend eerbetoon aan een uitstekende kennisinstelling.


Zilveren Wageningen Universiteit Kleurset - Ter ere van het 100-jarig bestaan

Wageningen Universiteit herdenkingsmunt 2018 - Kleursets.nl

Officiële uitgifteprijs € 199,-

In 2018 werd het 100-jarig bestaan van de Wageningen Universiteit gevierd. Ter ere van het jubileum is het strikt gelimiteerde Wageningen Universiteit Vijfje uitgegeven. Drie gekleurde 5 Euro munten in Sterling zilver zijn uitgegeven in deze populaire kleurset. Daarbij zijn de gebruikte kleuren gebaseerd op drie thema's die voor de universiteit belangrijk zijn: planeet, voedsel en leven.


Reserveer voor mij x de Wageningen Universiteit Kleurset voor € 199,- per set

Wageningen Universiteit is ontstaan in 1918 en zet zich in om de kwaliteit van het leven, de levensomstandigheden en de leefomgeving te verbeteren. De oer-Hollandse kennisinstelling is meer dan tien keer op rij verkozen tot beste universiteit van Nederland en staat ook internationaal hoog aangeschreven. In september 2016 zijn de Wageningen Universiteit en de verschillende onderzoeksinstituten waarmee zij samenwerkt verdergegaan als één merk: Wageningen University & Research.

De Zweedse kunstenaar Malin Persson, woonachtig in Amsterdam, heeft het ontwerp van het Wageningen Universiteit Vijfje gemaakt. Op de keerzijde is onder meer een erlenmeyer afgebeeld. Deze symboliseert de wetenschap. De erlenmeyers op de drie vijfjes in de kleurset hebben elk een ander kleurenpalet. Doordat dit symbool als enige in kleur is afgebeeld, wordt de nadruk extra op de wetenschap gelegd.

Specificaties van de kleurset
Aantal munten  3 x € 5,- in zilver Proof
Jaar van uitgifte  2018
Metaal  Sterling zilver
Onderwerp  100 Jaar Wageningen Universiteit
Oplage  Slechts 500 sets
Kleur  Meerkleurig

Afronden reservering


Postcode*
Huisnummer*
Alleen uw huisnummer a.u.b.
Toevoeging
Alleen toevoegingen op het huisnummer (bijv. huis, A, III, 3 hoog)


Meer informatie over de Wageningen Universiteit Kleurset

Wageningen Universiteit is meer dan tien keer op rij uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland. Tevens behoort de universiteit tot de top zes van de wereldwijde citatie-index op haar vakgebied. De nieuwe herdenkingsmunt is dan ook een passend eerbetoon aan een relatief jonge doch uitstekende en oer-Hollandse kennisinstelling.

Ontwerp Wageningen Universiteit Vijfje

De Zweedse kunstenaar Malin Persson, woonachtig in Amsterdam, heeft het ontwerp van het Wageningen Universiteit Vijfje gemaakt. Zij heeft een zonnebloem - in abstracte vorm - een centrale rol in het ontwerp gegeven. De zonnebloem is namelijk een belangrijke cultuurplant, één die bovendien heliotropisme vertoont. Dat betekent dat de bloem overdag met de zon meedraait en na zonsondergang weer terugkeert naar oostelijke richting. Daardoor zou de keuze voor de zonnebloem kunnen verwijzen naar de wereldwijde belangen van de universiteit en de Stichting Wageningen Research waarmee de universiteit samenwerkt.

Op de voorzijde van de herdenkingsmunt wordt het portret van koning Willem-Alexander in het midden van het patroon van de zonnebloem weergegeven. Op de keerzijde is onder meer het logo van de Wageningen Universiteit, een erlenmeyer en de nominale waarde van de herdenkingsmunt afgebeeld.

 Snelle levering


Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 2,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen


U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.